Baldaki tehlikeye dikkat! Şımarık bal nasıl anlaşılır



Bal, sayısız faydası olan besleyici ve doyurucu bir besindir.

Doğal bal bir prebiyotiktir. Bal, doğal bir antibiyotik ve antibakteriyel görevi görür, vücuttaki faydalı hücreleri artırır ve cildin iyileşmesine yardımcı olur. Kanser riskini azaltan flavonoidler içeren bu mucize besin, öksürüğe iyi gelir ve boğazın yağlanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda iyi bir doğal enerji kaynağıdır. Ancak bal alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

bal alırken dikkat edilmesi gerekenler

Bal bozulur mu?

Bal su ile temas etmedikçe bozulmaz. Ancak marketlerde satılan raf ömrü ortalama iki yıldır. Balı güvenilir, organik bir marketten alırsanız güneşten uzakta ve oda sıcaklığında saklayarak uzun süre kullanabilirsiniz.

Bal zehirli midir?

Evet, bal zehirleri. Ancak arılar, bitkilerden gelen glikozit ve toksikotoksinleri bala taşımak zorundadır, buna sarı ag ve kara ag denir.

Balın saklama koşulları nelerdir?

Satın alınan bal, doğrudan güneş ışığından uzakta, oda sıcaklığında sıkıca kapatılmış cam bir kapta saklanmalıdır.

Kristalize bal tüketilir mi?

Kristalize bal toksik değildir ve tüketilebilir. Ancak kokusundaki ve rengindeki değişimden dolayı istenilen verimi alamazsınız.

Balda dolandırıcılık nasıl kontrol edilir?

Balın organik mi yoksa doğal mı olduğunu anlamanın birçok yolu vardır. Ancak en basit yöntem kağıt mendil yöntemidir.

1 tatlı kaşığı balı kağıt havlu üzerine dökün. Bal bahsettiğim gibi uzun süre aynı kalıyorsa o zaman doğal ve güvenilirdir.

Yorum yapın