balkabağı

kabak tarifi malzemeleri

  • 2 kabak
  • 1 havuç
  • Bir tutam maydanoz veya dereotu
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • karabiber
  • tuz
  • sekiz
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı susam

Kabak Mucver Tarifi Nasıl Yapılır?

yemebaskı tarifi

Herkese merhaba çok lezzetli bir gözleme tarifi ile karşınızdayım. Kabak hayranı değilim ama bunu yemeyi seviyorum. Kabak tadı çok değil bence. Şimdi program yapacağım 🥰.

  1. Havucu ve kabakları rendenin büyük kısmından rendeleyelim, suyunu iyice sıkalım ve derin bir kaba koyalım.
  2. Maydanoz veya dereotunu dilediğiniz şekilde doğrayalım ve kaseye ekleyelim.
  3. Kalan malzemeleri ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Hepsi bir arada tadına baksın.
  4. Yapışmaz teflon tavayı ocağa alalım, altını orta ateşe oturtalım, 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı koyup ısınana kadar bekleyelim.
  5. Hazırladığımız harcından bir tatlı kaşığı veya yemek kaşığı (size kalmış) alıp tavaya koyalım, düzleştirelim, şekil verelim ve iki tarafını da pişirelim.
  6. Doğranmış pişmiş olarak servis edeceksiniz.
  7. Servis tabağına alıp sunumunuzu hazırlayabilirsiniz.
    Ben genelde yoğurda batırırım dilerseniz bu şekilde dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da yiyebilirsiniz. Kim deneyecekse eline sağlık. ❤️.
    Tweet yerleştirme

Fotoğraflı kabak tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kabak,
  • Müjde
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Karnabahar unu (gazı alınmış)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın