Kabak ekmeği tarifi malzemeleri
pişirmek için
- 600 gram kabak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 400 gram bir
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 sanal paket
- Yarım su bardağı ılık su
sosu için
- 2 kırmızı biber
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı biberiye ve kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram badem
- 3 kuru domates
- limon suyu
Kabak ekmeği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Balkabağını yıkayıp kesiyoruz, zeytinyağı döküyoruz, fırında pişiriyoruz, öğütüyoruz ve hamurumuza ekliyoruz.
- Mayayı suyla eritin, diğer malzemeleri ekleyin, hamuru yoğurun ve iki saat dinlendirin.
- Hamur dinlenirken sos için olan malzemeleri robottan geçirip buzdolabına kaldırıyoruz.
- Hamura yuvarlak şekil verip iple balkabağı şekli veriyoruz ve ipimizle fırına veriyoruz.
- 220 derecede 40-45 dakika pişirin.
- Hazırladığımız sosumuzla servis ediyoruz.
balkabağı ekmeği tarifi
Kabak Ekmeği yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]