balkabağı ekmeği

Kabak ekmeği tarifi malzemeleri

pişirmek için

  • 600 gram kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 400 gram bir
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 sanal paket
  • Yarım su bardağı ılık su

sosu için

  • 2 kırmızı biber
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı biberiye ve kekik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram badem
  • 3 kuru domates
  • limon suyu
Kabak ekmeği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Balkabağını yıkayıp kesiyoruz, zeytinyağı döküyoruz, fırında pişiriyoruz, öğütüyoruz ve hamurumuza ekliyoruz.
  2. Mayayı suyla eritin, diğer malzemeleri ekleyin, hamuru yoğurun ve iki saat dinlendirin.
  3. Hamur dinlenirken sos için olan malzemeleri robottan geçirip buzdolabına kaldırıyoruz.
  4. Hamura yuvarlak şekil verip iple balkabağı şekli veriyoruz ve ipimizle fırına veriyoruz.
  5. 220 derecede 40-45 dakika pişirin.
  6. Hazırladığımız sosumuzla servis ediyoruz.

balkabağı ekmeği tarifi

Kabak Ekmeği yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın