kabak tatlısı tarifi malzemeleri
- 1 kg kabak
- 1 su bardağı şeker
- öğütülmüş ceviz
Kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kabak yıkayın ve dilimler halinde kesin.
- Büyük bir tencereye alıp balkabağımızın üzerine hepsi bir araya gelene kadar şeker serpiyoruz.
- İki saat kadar tencerenin kapağını kapatıp bir kenara bırakıyoruz (gece boyu da bekletebiliriz).
- Bekledikten sonra kabak suyunu salıyor ve daha fazla su eklememize gerek kalmıyor.
- Tencereyi ocağa alıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Kabakların yumuşayıp piştiğinden emin olduktan sonra ocağı kapatıp soğumasını bekleyelim.
- Ardından servis tabağına alıp üzerine dövülmüş cevizleri ekleyelim. Afiyet olsun.
balkabağı şekeri tarifi
Kabak şekeri yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]