balkabağı pastası

kabak tatlısı tarifi malzemeleri

  • 1 kg kabak
  • 1 su bardağı şeker
  • öğütülmüş ceviz
Kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kabak yıkayın ve dilimler halinde kesin.
  2. Büyük bir tencereye alıp balkabağımızın üzerine hepsi bir araya gelene kadar şeker serpiyoruz.
  3. İki saat kadar tencerenin kapağını kapatıp bir kenara bırakıyoruz (gece boyu da bekletebiliriz).
  4. Bekledikten sonra kabak suyunu salıyor ve daha fazla su eklememize gerek kalmıyor.
  5. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Kabakların yumuşayıp piştiğinden emin olduktan sonra ocağı kapatıp soğumasını bekleyelim.
  7. Ardından servis tabağına alıp üzerine dövülmüş cevizleri ekleyelim. Afiyet olsun.

balkabağı şekeri tarifi

Kabak şekeri yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın