balkabağı pastası

kabak tatlısı tarifi malzemeleri

  • 6 dilim kabak
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı limon suyu

Kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Balkabağımızın kabuğunu yeşil kısmı kalacak şekilde soyup orta boyda keselim.
  2. Şekeri büyük bir tencereye sıkalım, kapağını kapatıp en az 3-4 saat dinlendirelim. Şekerle iyice sulanmalı, bir gecede bıraktım.
  3. Önce yüksek ateşte kaynamasını bekleyelim, sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirelim.
  4. Kabak türünden türe değişebilir, bu yüzden kontrolde olalım.
  5. Yumuşamaya yakın pekmezi ve limon suyunu ekleyip tencereyi sallayalım.
  6. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve balkabağı dikkatlice Dioni’ye aktarın ve üzerine şurubu dökün.
  7. 200 derece önceden ısıtılmış fırının orta rafına döş dökelim ve 10 dakika daha pişirelim. Bu işlem balkabağının yüzeyinin cilalanmasını sağlar.
  8. Sürenin sonunda fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. İsteğe göre çekilmiş ceviz ile servis edebilirsiniz. 🎃

Not: Kabağı tencerenin kapağı açık olarak pişirelim çünkü hem suyun balkabağına karışmasını sağlar, hem de pişerken buharlaşarak tatlının tadını etkiler. Kabak şekerle pişirilen bir tatlıdır ve üzerine ilave su katılmaz. 😌.

balkabağı şekeri tarifi

  • Kabak
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Elmalı ve soslu efsane pasta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın