balkabağı şekeri


kabak tatlısı tarifi malzemeleri

  • 2 kilo kabak
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 adet tarçın çubuğu

yukarı

  • öğütülmüş ceviz
  • un

Kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Kabak kabuğu soyulur.
  2. Yıkadıktan sonra istenilen büyüklükte kesilir ve büyük bir tencereye yerleştirilir.
  3. Üzerine şeker eklenir, kapağı kapatılır ve sulanır (akşam yapıp sabah pişirin). Kabak bu bekleme süresinde suyunu salacağı için pişerken su eklemeye gerek yoktur.
  4. Orta ateşte bir gece bekletilen kabakları yumuşayana kadar pişirin.
  5. Piştikten sonra soğumaya bırakıp isteğe göre dövülmüş ceviz ve tahin servis edebilirsiniz. Deneyenler afiyet olsun.

balkabağı şekeri tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kabak,
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kakaolu Kek (Starbucks Metodu)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın