Bamya Nasıl Dondurulur?
Otu istediğiniz gibi temizliyoruz, yıkayıp poşetlere koyuyoruz ve havalandırıyoruz ve derin dondurucuya koyuyoruz.
Bu sefer kaynatmadan koydum, koyduğumda çok faydalı oluyor, hatta yemek yapmaya çıktığımda kaynatıp pişiriyorum.
Ama bunu kolaylaştırmak istiyorsanız, otu yıkayın ve saplarını çıkarın.
Büyük bir tencerede su kaynatın.
Başka bir kaseye bol soğuk su koyun.
Sıcak suya limon suyu ekleyin.
Bitkiyi sıcak suya dökün ve 3-5 dakika pişirin. Renkleri değişene kadar sık sık çevirerek kaynatın.
Ocağı kapatın ve otu bir kevgir yardımıyla alıp buzlu suya atın.
Sudan çıkarın, suyu rezerve edin ve torbalara koyun.
Alttan ağza doğru hafifçe bastırarak ve torbayı kapatarak fazla havayı çıkarın.
İyi eğlenceler.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]