Barbunya Salatası Tarifi – Tariflerim

Barbunya fasulyesinin faydaları saymakla bitmez. Bağışıklıktan kalp sağlığına, şeker hastalığından beslenmeye kadar birçok hastalığa şifa kaynağıdır.

Zeytinyağlı soğuk yemek, sıcak yemek ve garnitür olarak da sevilen barbunya çeşitlerini sevenler için salata da oldukça lezzetlidir.

Et yemekleri ve köfte ile tavsiye ederim.

Kuru barbunya kullanırsanız, bir gece suda bekletin ve ıslatın. Ertesi gün kaynatın ve süzün.

Taze barbunya ise suda bekletmeden haşlayıp süzün. Kapya biberi közleyin, soyun ve doğrayın. Lahana havuç.

Taze soğan, roka ve maydanozu temizleyip serpin.

Tüm malzemeleri bir salata kasesinde karıştırın, tuz, sıvı yağ ve sıvı yağı bir kasede çırpın ve salatanın üzerine dökün.

Mısırın gözlerini süsleyin.

Renklerin görüntüsü ve lezzeti ile sofranıza koyabilirsiniz.

Afiyet olsun

.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın