baş aşağı tavuk

Tavuk Ters Tarif Malzemeler

  • 500 gr tavuk but veya but (et doğranmış olmalı, derisi alınmamalı)
  • 2.5 çay kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • küçük patates kızartması
  • 1 küçük patlıcan
  • 1 küçük kapya biber
  • 2 orta boy soğan
  • İsteğe göre havuç
Ters tavuk tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Pirinci sıcak suda biraz tuzla ıslatın.
  2. Tavuk bol suda haşlanır.
  3. Haşlanmış tavuk derisi alınır, kemikleri soyulur ve çok küçük parçalara ayrılmadan iri parçalar halinde kesilir.
  4. Patatesleri ve patlıcan biberini ince halkalar halinde kesin.
  5. İsteğe göre bol yağda tuz ile kızartılır.
  6. Pirinci boşaltın ve ısıtın, ardından tereyağını ekleyin.
  7. Maklub montajı aşamasında kullanılacak olan derin tencerenin dibine bir miktar yağ ilave edilir.
  8. Soğanları karamelize olana kadar halka halka doğrayın.
  9. Daha sonra tavuklara ilave edin ve yayın.
  10. Patates, patlıcan, biber sırayla üst üste dizilir.
  11. Son aşamada kavrulmuş pirinci ekleyin ve boşluk kalmayacak şekilde kaşıkla bastırarak yayın.
  12. Ortasında ahşap saplı bir delik vardır.
  13. Açılan delikten iki parmak bitene kadar süzülmüş tavuk suyunu yavaşça dağılmamaya dikkat ederek ekleyin.
  14. Suyu emen pirinç, bir masa örtüsüne sarılarak ağzı açılmadan en az 20 dakika ıslatılır.
  15. Ters çevrilerek servis edilir.. Afiyet olsun….

Tavuk ters tarifi

Chicken McClube’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın