Tavuk Ters Tarif Malzemeler
- 500 gr tavuk but veya but (et doğranmış olmalı, derisi alınmamalı)
- 2.5 çay kaşığı pirinç
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- küçük patates kızartması
- 1 küçük patlıcan
- 1 küçük kapya biber
- 2 orta boy soğan
- İsteğe göre havuç
Ters tavuk tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Pirinci sıcak suda biraz tuzla ıslatın.
- Tavuk bol suda haşlanır.
- Haşlanmış tavuk derisi alınır, kemikleri soyulur ve çok küçük parçalara ayrılmadan iri parçalar halinde kesilir.
- Patatesleri ve patlıcan biberini ince halkalar halinde kesin.
- İsteğe göre bol yağda tuz ile kızartılır.
- Pirinci boşaltın ve ısıtın, ardından tereyağını ekleyin.
- Maklub montajı aşamasında kullanılacak olan derin tencerenin dibine bir miktar yağ ilave edilir.
- Soğanları karamelize olana kadar halka halka doğrayın.
- Daha sonra tavuklara ilave edin ve yayın.
- Patates, patlıcan, biber sırayla üst üste dizilir.
- Son aşamada kavrulmuş pirinci ekleyin ve boşluk kalmayacak şekilde kaşıkla bastırarak yayın.
- Ortasında ahşap saplı bir delik vardır.
- Açılan delikten iki parmak bitene kadar süzülmüş tavuk suyunu yavaşça dağılmamaya dikkat ederek ekleyin.
- Suyu emen pirinç, bir masa örtüsüne sarılarak ağzı açılmadan en az 20 dakika ıslatılır.
- Ters çevrilerek servis edilir.. Afiyet olsun….
Tavuk ters tarifi
Chicken McClube’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]