Baş Söğüş Tarifi (İzmir’in Meşhur Söğüşü)

Söğüş Head Secret için önce kafayı yıkayıp yıkayalım.

Beyaz kafayı düdüklü tencereye koyalım, kafa hizasına kadar sıcak su ilave edelim ve gerekirse tencereyi kapatalım. Bir saat kadar pişmesine izin verin ve kafayı ocaktan alın. Pişirme başlığındaki suyu boşaltalım ve soğumaya bırakalım.

Eti soğuk kafadan ayıralım. Bana göre kafa kırmanın en lezzetli şekli gözlerle ve kafanın diliyle yapılanıdır ama yanak sevenlerden daha azı yoktur.

Eti çıkarın ve ince doğrayın.

Ardından domatesleri ve soğanları rastgele iri küpler halinde ve maydanozu doğrayalım.

Ekmeğin veya tabağın ortasına önce maydanozu sonra soğanı koyalım.

Köfte dilimlerini koyup baharat ve tuz serpelim.

En son domates ekleyip garnitür olarak ya da ekmek arası olarak yiyebilirsiniz.

Baştan Başlı Söğüş servise hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın