Basma Kadayıf tatlıları

Basma Al Qadayef Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram taze kadayıf
  • 150 gram eritilmiş margarin veya tereyağ
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 5 baş belası
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • Ceviz çekirdeği

dekore etmek

  • Ezilmiş fıstık ve nar taneleri

Basma Kadayıf tatlısı tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım, şeker ve suyu ocaktan alıp kaynayana kadar pişirelim.
  2. Kaynayan şerbete bir kaç damla limon suyu ilave edip altını kısalım ve 10-15 dakika kaynatalım, biraz kıvam alalım.
  3. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım tatlı sıcak şerbet soğumuş olacak buzdolabında saklayabilirsiniz.
  4. Ardından pişireceğimiz tepsinin tabanının her yerini margarinle yağlayalım.
  5. Margarini eritip sıvı halde ilave edip karıştıralım.
  6. Kaddafilerin hepsini bir tepsiye alalım, içine eritilmiş yağı ilave edip elimizle yırtalım ve tüm yağı ile kadayıflara yedirelim.
  7. Kazaiflerin yarısını yağlanmış tepsiye alalım.
  8. Önce elimizde sıkıp düzeltelim.
  9. Daha sonra bir bardak yardımıyla kadıfı tepsiye bastırarak düzleştirelim ve sabırla yapalım.Blok gibi bir tatlı için en önemli püf nokta bastırmaktır.
  10. Daha sonra kadayıfın üzerine ceviz veya istediğimiz herhangi bir kuruyemişi koyuyoruz.
  11. Kalan kadayıfları tepsiye alıp üzerini tamamen kapatalım ve üzerine bastırarak tekrar kapatalım.
  12. Kenarlarından çıkanları parmak uçlarınızla bastırın ve tekrar bir bardak yardımıyla bastırarak düz tutun.
  13. 190 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika önce orta rafta sonra alt rafta 15 dakika pişirelim.
  14. Ocaktan alıp aynı büyüklükte bir tepsi yardımıyla ters çevirin.
  15. Tepsinin altını kapatıp ters çevirip pişirdiğimiz tepsiye aktaralım hiç bir şekilde ayrılma olmayacak pişerken biraz daha küçük olacak zaten.
  16. Ocaktan aldığımız tatlıyı 12 dakika dinlendirelim ve şerbeti ekleyelim. Siz dinlenirken tüm içecekler dolu ve emilmiş olarak gelir, afiyet olsun.

Basma Alkadayef tatlıları resimli tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın