Bayat börek yapmanın sırrı! kendi özünde saklı



Hamur işleri yaptığımızda hemen yaşlanmamasını istiyoruz. Misafirlerimiz geldiğinde çoğu şeyi elimiz ayağımız birbirine dolanmasın diye önceden yapıyoruz. Bunlar arasında hamur işleri ilk sırada yer almaktadır. Hatta bazen bir gün önce yaptığımız hamur işlerinin bir anda eskidiğine şahit oluyoruz. Bu çok sinir bozucu

Ancak bayat hamur işleri yapmak gerçekten mümkün. Sır aynı zamanda kendi iç özünde gizlidir.

Bu tarifle yapacağınız hamur işleri asla eskimeyecek. Üç gün sonra bile tazeliğini koruyacaktır. Tek yapmanız gereken pastayı tarife göre yapmak.

Kararsız roto bileşenleri

Hamur için gerekli malzemeler

1 kase yoğurt
1 su bardağı kadar sıvı yağ
2 su bardağı kadar ılık su
1 paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı kadar tuz
1 yemek kaşığı kadar şeker
ve 1 yumurta
Un (yaklaşık 9 su bardağına yetecek kadar)

en iyi malzemeler

yumurtanın Sarısı
Susam ve çörek otu

Gelelim Huzursuz Patates Tariflerine

Öncelikle hamurumuzu hamur için hazırlayalım. Bir karıştırma kabına ılık su dökerek maya ve şekerin erimesini sağlayın. Bir kapakla örtün ve 10 dakika bekletin. Daha sonra sıvı yağ ve süt ile karıştırıp aynı anda yumurta aklarını ilave ediyoruz. Dilerseniz yumurta sarısı da ekleyebilirsiniz. Unu azar azar ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamuru bir saat dinlenmeye bırakın. Üzerini örtüp hamuru biraz daha yoğurup dışarı çıkmasını sağlayalım. Hamurlarımızı istediğimiz gibi şekillendirelim. Daha sonra önceden yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyorum. Daha sonra üzerine susam ve çörek otu serpin. Bu sıradan bir hamur işi tarifi, dilerseniz hamur işlerine süzme peynir veya süzme peynir ekleyebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat kadar bayat olmayan böreğimizi pişirelim. Bu malzemelerle yaklaşık 20-25 adet hamur işi elde etmek mümkündür. Yetmez derseniz malzemeleri ikiye katlayıp 40 ya da 45 pankek elde edebilirsiniz. Bu şekilde bayat olmayan böreklerin tepsileri hazır olacaktır.

Kim deneyecekse eline sağlık.

Arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın.

İpuçları; Yoğurdun ekşi olmadığından emin olun, peynirin taze olduğundan emin olun ve şeker eklemeyi unutmayın. Hamur dinlendirme işlemini kaçırmayın.

Yorum yapın