bebek ekmeği

Bebek Ekmeği Tarifi Malzemeler

  • 2 su bardağı (silme) + 2 yemek kaşığı (dolu) tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı içme suyu
  • Çeyrek çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı maya (temizlenmiş)

Bebek ekmeği tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İçme suyu, maya ve zeytinyağı bir kaba alınır ve karıştırılır.
  2. 2 su bardağı tam buğday unu ekledim.
  3. Sonra ellerimi yıkayıp biraz zeytinyağı sürüyorum.
  4. 2 yemek kaşığı un ekleyip yoğurdum. Lütfen unu kontrollü ekleyin, fincanın büyüklüğüne veya hamurun markasına göre miktar değişecektir. Ele yapışan sıvı bir macun elde edeceksiniz, biz de elimize zeytinyağı sürüyoruz.
  5. Sıvı olduğu için yoğurmakta zorlanıyorsanız hamur kaşığı ile yoğurabilirsiniz.
  6. Üstünü örtün ve en az 30 dakika mayalanmaya bırakın. Zamanım vardı, 1 saat bekledim.
  7. Ellerinizi tekrar yağlayıp üç beze parçasına ayırıp tepsiye dizin. Tırtıklı bir bıçakla hafifçe kesin. (Görsel amaçlı yapmak zorunda değilsiniz) Fırını önceden 100 derecede 2-3 dakika ısıtıp kapatın.
  8. Vaktiniz varsa ekmeği yarım saat, yoksa 15 dakika tepside bekletin.
  9. Daha sonra çıkardığınız yerleri işaretleyip tekrar kesin ve üzerine un serpin. (Bunu görsel amaçlı yapmak zorunda değilsiniz)
  10. Suyu ısıya dayanıklı küçük bir kaba koyun ve fırın tepsisinin altına yerleştirin.
  11. Fırını 170-175 dereceye ısıtın ve 30-35 dakika pişirin. Lütfen pişirme işleminin fırından fırına değişeceğini kontrol edin.
  12. Sıcakken onu bir battaniyeyle örtün. Üzerini kapatmadan yumuşak ekmek yapar. Afiyet olsun! 🧡

Suyu ısıya dayanıklı küçük bir kaba koyun ve fırın tepsisinin altına yerleştirin.

resimli bebek ekmek tarifi

  • Bebek,
  • börek tarifi
  • ekmek
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Çocuklar için sebze çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın