Bebek pastası tarifi için malzemeler
- 1 bütün kabak (ben kabak krep kullandım)
- 1 bütün havuç
- 1/4 (çeyrek) kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı kıyılmış et
- 2-3 pırasa (veya yeşil soğan da)
- 5 dal maydanoz
- 5 dal dereotu
- 1 dal yeşil soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı kuzu suyu (kemik suyu fark etmez)
- 1 yemek kaşığı yoğurt (Ben yumurta yerine kullandım alerjiniz yoksa 1 yumurta koyabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı buğday tohumu (veya besleyici olması için un ekleyin)
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı yulaf
- 1 yemek kaşığı ceviz
Bebek pastası tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak kabak ve havuçlar haşlanıp çatal yardımıyla ezilir. Dilerseniz rende de kullanabilirsiniz ama ben vitamin değerini koruması için öyle seçtim.
- Kapya biber, dereotu, maydanoz, pırasa ve yeşil soğan küçük küçük doğranıp kabak ve havuçla karıştırılır. Kıyılmış kuzu eti karışıma eklenir.
- Kalan tüm malzemeleri ekleyin ve karışımı yağlanmış yağa koyun.
- Kek gibi bir doku istiyorsanız, bir tutam kabartma tozu ekleyebilirsiniz.
- Önceden ısıttığımız fırında 170 derecede 25 dakika pişmeye bırakıyoruz. Çocuklar için afiyet olsun.
Fotoğraflı Bebek Mucveri tarifi
Bebek Mücveri ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]