Beignets (Fransız Muffin) Tarifi Malzemeler
- 400 gram bir
- 190 gr süt (bir çay bardağı)
- 50 gr toz şeker
- 50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 poşet vanilya şekeri
- 1 paket yaş maya (6 gr)
yağda kızartmak;
- Sebze yağı
krema malzemeleri
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 30 gram margarin (2 yemek kaşığı)
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
üzerine serp
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Pancar nasıl yapılır (Fransız muffinleri)
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Un, şeker, tuz ve kuru mayayı bir kaşıkla karıştırın.
- Süt ve yumurtayı hafifçe çırpın, unu ekleyin ve yoğurun, makinede 20 dakika yoğurun.
- Son olarak margarini ekleyin, iyice karıştırın ve mayalanmaya bırakın.
- Küçük hamur topları yapalım.
- 70 gr (not) (yapışırsa elinizi unlayın daha kolay olur)
- Burada da bekleyelim, şişmiş bezeleri tek tek hafif kızgın yağa en az bir saat atalım.
- Altın kahverengi olana kadar pişirin ve soğutun ve şekere batırın.
- Krema için ocağa süt ve şekeri koyuyoruz biraz ısınması yeterli.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve nişastayı çırpın, ılık süte ekleyin ve karıştırın.
- Daha kalın bir puding köpüğü çıkınca ocağı kapatın, margarin ve vanilyalı çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırın.
- Plastik sargı ile örtün ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Soğuduktan sonra bir sıkma poşeti alıp bagetin içine sıkın. .
Fotoğraflı Beignets (Fransız keki) tarifi
Beignets yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]