Beignets (Fransız Ekmeği)

Beignets (Fransız Muffin) Tarifi Malzemeler

  • 400 gram bir
  • 190 gr süt (bir çay bardağı)
  • 50 gr toz şeker
  • 50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 1 paket yaş maya (6 gr)

yağda kızartmak;

  • Sebze yağı

krema malzemeleri

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 30 gram margarin (2 yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

üzerine serp

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Pancar nasıl yapılır (Fransız muffinleri)

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Un, şeker, tuz ve kuru mayayı bir kaşıkla karıştırın.
  2. Süt ve yumurtayı hafifçe çırpın, unu ekleyin ve yoğurun, makinede 20 dakika yoğurun.
  3. Son olarak margarini ekleyin, iyice karıştırın ve mayalanmaya bırakın.
  4. Küçük hamur topları yapalım.
  5. 70 gr (not) (yapışırsa elinizi unlayın daha kolay olur)
  6. Burada da bekleyelim, şişmiş bezeleri tek tek hafif kızgın yağa en az bir saat atalım.
  7. Altın kahverengi olana kadar pişirin ve soğutun ve şekere batırın.
  8. Krema için ocağa süt ve şekeri koyuyoruz biraz ısınması yeterli.
  9. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve nişastayı çırpın, ılık süte ekleyin ve karıştırın.
  10. Daha kalın bir puding köpüğü çıkınca ocağı kapatın, margarin ve vanilyalı çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırın.
  11. Plastik sargı ile örtün ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  12. Soğuduktan sonra bir sıkma poşeti alıp bagetin içine sıkın. 😋🇫🇷👍.

Fotoğraflı Beignets (Fransız keki) tarifi

Beignets yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın