Pandispanyası sünger gibi yumuşacık olan, çatlamayan, dağılmayan rulo pasta tarifi:
Öncelikle ısınmak için yanınızdaki tüm ekipmanları hazırlayın.
Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar (yaklaşık 15 dakika) çırpın. Daha sonra içine sıvı yağı ve sütü yavaş yavaş ekleyip biraz daha çalkalıyoruz. Un, nişasta, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Tepsiye çamuru dökmeden önce 4 kaşığı bölüyoruz, hepsini eşit şekilde kağıt serilmiş tepsiye dökün ve spatula veya kaşık yardımıyla iyice yerleştirin.
İpucu: Pandispanya hamurunun kıvamı normal kek hamuru kadar katı olmayacak, daha sulu olacaktır merak etmeyin.
Ayırdığımız kek ekmeğinin 4 yemek kaşığı kakao tozunu döküp iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı zaman zaman damlalar halinde birer yemek kaşığı tepsideki çamurumuzun üzerine döküyoruz. Bir kürdan yardımıyla bir yandan diğer yana çizerek ebru sanatının resmini çiziyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Pişmiş keki çıkardığımızda ilk sıcağı çıkıyor, bir tarafını dikkatlice silmeye başlıyoruz ve rulo haline getiriyoruz ve bu şekilde soğumaya bırakıyoruz.
Tüm malzemeler (tereyağı hariç) krema iç kapta karıştırılmadan önce şeker, süt ve yumurtayı biraz karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice çalkalıyoruz. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. (Karıştırmayı kesmeyin yoksa köpürecektir.) Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Fırından alıp üzerini streç film ile kapatıp tamamen soğumaya bırakın. Krema soğuk değilse içine koyduğumuz damla çikolatalar eriyecektir.
Bir yandan tablet çikolatayı robottan geçiriyoruz.
Rulo pandispanyamızı özenle açıyoruz. Önce bir kenarını ortadan ikiye kesiyoruz sonra boyundan düz kesimler yaparak orta köşeden 8 eşit parça yapıyoruz. Hazırladığımız kremayı her bir parçanın üzerine sürüyoruz, çikolata parçalarını serpiyoruz, muzu bir kenarına koyuyoruz ve ucundan dikkatlice sarmaya başlıyoruz. Kremanın kenarlarını bıçakla düzeltiyoruz. Yuvarladığımız kekimizi bekleteceğimiz kavanozlardan çıkardığımızda benmari usulü eritilmiş çikolatayı eriterek üzerini süsleyip dolaba koyup en az üç saat tercihen bir gece bekledikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]