Berliner Krapfen (Alman pastası)


Berliner Krapfen (Alman Kek) Tarifi Malzemeler

  • 500 gram bir
  • 250 ml ılık süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 paket yaş maya
  • 80 gram şeker
  • 60 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 toz balık
  • 1 paket vanilya

yağda kızartmak;

  • 1 litre yağ

içeri

  • kuşburnu reçeli
  • kahvaltı çikolatası

üzerine serp

  • pudra şekeri, pudra şekeri
  • 100 gr bitter çikolata

Berliner Krafen (Alman keki) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıyoruz, hamuru yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, hamurun üzerini örtüp 1,5 saat mayalandırıyoruz.
  2. Mayalanan hamuru eşit parçalara bölüyoruz 80 gram 12 parça çıkıyor ve 12 kare yağlı kağıt kesip elimizle yuvarlayıp tek tek kestiğimiz yağlı kağıt üzerine diziyoruz.
  3. Üzerini temiz bir bezle örtüp iki saat dinlendiriyoruz, yağı derin bir tavaya alıp ocakta ısıtıyoruz.
  4. Yağ ısındıktan sonra ocağın altını orta ateşe alıp hamuru kızartıyoruz.
  5. Kahvaltılık çikolata kavanozumu kaynar suda erittikten sonra 6 tanesine reçel, 6 tanesine de çikolata serptim. Damak zevkinize göre yapıp üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirim deneyenlere afiyet olsun 🤗💕

Resimlerle Berliner Krafen (Alman pastası) tarifi

  • Almanca
  • Berlinli
  • tatlı tarifi
  • çörek
  • hamur tarifleri
  • Kekler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Hileler ile Çıtır Sokak Simiti

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın