Beşamel soslu Brüksel lahanası

Beşamel soslu Brüksel lahanası tarifi için malzemeler

  • 1 büyük havuç
  • 1 küçük Brüksel lahanası (Paketteki çeşitlerinden kullandım, yaklaşık 700 gr)
  • 3-4 patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı su

beşamel sos için

  • 50 gram bir
  • 50 gr tereyağ (tereyağı ve un aynı miktarda olmalı)
  • 60-70 cl süt
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • biraz karabiber
  • rendelenmiş hindistan cevizi (muscad)

Beşamel soslu Brüksel lahanası nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Önce brüksel lahanalarını alıp temizleyip gönderelim ardından havuç ve patatesleri yıkayıp küçük küpler halinde doğrayalım.
  2. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin, tüm sebzeleri karıştırın, tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
  3. Daha sonra beşamel için, tereyağı ve unu tencerede çırpın, sütü azar azar ekleyin, çırpın, son baharatları ekleyin, kaynamaya bırakın, yapışmaması için kısık ateşte sürekli karıştırarak, pişince hazırdır. kalınlaşır.
  4. Üzerine brüksel lahanalarımızı ve ardından beşamelimizi ekleyelim, isterseniz yanında pilav ve makarna da yapabilirsiniz, afiyet olsun.

Beşamel soslu Brüksel lahanası tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın