Beşamel soslu fırında ıspanak

Beşamel soslu ızgara ıspanak malzemeleri

  • 500 gr ıspanak (3 avuç dolusu)
  • 2 patates boy orte
  • Sıvı yağlı göz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • karabiber
  • tuz
  • Çedar peyniri

beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Beşamel soslu ıspanak nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Ispanaklar güzelce yıkanır. Ispanaklar geniş bir leğende suda beklerken (dibe batmalı).
  2. Bu sırada patatesler rendelenir ve uygun bir tencereye aktarılır, yağ eklenir ve yumuşayana kadar kaynamaya bırakılır.
  3. Ispanak süzülür, parçalanır ve yumuşak patateslerin içine atılır.
  4. Karıştırması zor olacağından ıspanakların bir iki dakika buruşmasını bekleyelim.
  5. Solmuş ıspanakların üzerine tuz, karabiber, toz biber ve kırmızı pul biber atabiliriz.
  6. Patatesleri ve ıspanakları güzel bir kıvam aldıktan sonra alalım (fırında da pişeceği için fazla pişmesine gerek yok).
  7. Uygun bir tepsiye veya tepsiye dökelim. Artık istediğimiz kadar beşamel sos kullanabiliriz.
  8. Beşamel sosun tüm malzemelerini aynı anda tencereye alıp kaynayana kadar karıştıralım, bir tutam karabiber ekleyebiliriz.
  9. Kaynattıktan sonra hemen yiyip patates ve ıspanak karışımının üzerine dökebiliriz.
  10. Önceden ısıtılmış 180ºC fırınımızda 15 dakika pişirelim. Biraz piştikten sonra (yaklaşık 10 dakika) kaşar peynirini beşamel sosun üzerine istediğimiz kadar rendeleyebiliriz.
  11. Daha sonra üzerinin kızarması için tekrar fırına verelim. Üzeri kızarınca ocaktan alabiliriz. Afiyet olsun!

Beşamel Soslu Fırında Ispanak Tarifi

  • Sos
  • börek tarifi
  • Fırının içinde
  • ıspanak
  • kek tarifleri
  • soslu
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Haşlanmış mısır unu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın