/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Beşamel soslu ızgara ıspanak malzemeleri
- 500 gr ıspanak (3 avuç dolusu)
- 2 patates boy orte
- Sıvı yağlı göz
- karabiber
- kırmızı biber
- karabiber
- tuz
- Çedar peyniri
beşamel sos için
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel soslu ıspanak nasıl yapılır?
- Ispanaklar güzelce yıkanır. Ispanaklar geniş bir leğende suda beklerken (dibe batmalı).
- Bu sırada patatesler rendelenir ve uygun bir tencereye aktarılır, yağ eklenir ve yumuşayana kadar kaynamaya bırakılır.
- Ispanak süzülür, parçalanır ve yumuşak patateslerin içine atılır.
- Karıştırması zor olacağından ıspanakların bir iki dakika buruşmasını bekleyelim.
- Solmuş ıspanakların üzerine tuz, karabiber, toz biber ve kırmızı pul biber atabiliriz.
- Patatesleri ve ıspanakları güzel bir kıvam aldıktan sonra alalım (fırında da pişeceği için fazla pişmesine gerek yok).
- Uygun bir tepsiye veya tepsiye dökelim. Artık istediğimiz kadar beşamel sos kullanabiliriz.
- Beşamel sosun tüm malzemelerini aynı anda tencereye alıp kaynayana kadar karıştıralım, bir tutam karabiber ekleyebiliriz.
- Kaynattıktan sonra hemen yiyip patates ve ıspanak karışımının üzerine dökebiliriz.
- Önceden ısıtılmış 180ºC fırınımızda 15 dakika pişirelim. Biraz piştikten sonra (yaklaşık 10 dakika) kaşar peynirini beşamel sosun üzerine istediğimiz kadar rendeleyebiliriz.
- Daha sonra üzerinin kızarması için tekrar fırına verelim. Üzeri kızarınca ocaktan alabiliriz. Afiyet olsun!
Beşamel Soslu Fırında Ispanak Tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
Sonraki haber:
Haşlanmış mısır unu
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]