Beşamel soslu fırında makarna

Beşamel soslu fırında makarna

makarna için

  • 500 gram pişmiş makarna
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 300 gr taze rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle makarnayı bol suda haşlayarak başlıyoruz.
  2. Makarnayı kaynayan suya attıktan sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 4 yemek kaşığı tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Makarna pişerken beşamel sosunu hazırlamaya başlayalım.
  4. Tereyağını bir tavada eritelim, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. 2,5 su bardağı sütü kavrulmuş un ve tereyağına ekleyin.
  6. Muhallebi kıvamına gelinceye ve yumuşayana kadar karıştırarak bir süre kaynatalım.
  7. Altını kapattıktan sonra damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.
  8. Makarnayı beşamel sos ile birleştirip üzerine kaşar peynirini ekleyelim.
  9. Homojen bir kıvama gelinceye kadar kaşık yardımıyla karıştırın.
  10. Bol borlu makarna servis ediyoruz.
  11. Üzerine kaşar peynirini rendeleyin ve ocak açıkken fırında 10 dakika kızartın.
  12. İlk ısı çıktıktan sonra uygulayabilirsiniz. herkese afiyet olsun 😊.

Resimli Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi

Beşamel soslu fırın makarna ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın