Beşamel soslu fırında makarna
makarna için
- 500 gram pişmiş makarna
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 300 gr taze rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle makarnayı bol suda haşlayarak başlıyoruz.
- Makarnayı kaynayan suya attıktan sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 4 yemek kaşığı tuzu ekleyip karıştırın.
- Makarna pişerken beşamel sosunu hazırlamaya başlayalım.
- Tereyağını bir tavada eritelim, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- 2,5 su bardağı sütü kavrulmuş un ve tereyağına ekleyin.
- Muhallebi kıvamına gelinceye ve yumuşayana kadar karıştırarak bir süre kaynatalım.
- Altını kapattıktan sonra damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.
- Makarnayı beşamel sos ile birleştirip üzerine kaşar peynirini ekleyelim.
- Homojen bir kıvama gelinceye kadar kaşık yardımıyla karıştırın.
- Bol borlu makarna servis ediyoruz.
- Üzerine kaşar peynirini rendeleyin ve ocak açıkken fırında 10 dakika kızartın.
- İlk ısı çıktıktan sonra uygulayabilirsiniz. herkese afiyet olsun .
Resimli Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi
Beşamel soslu fırın makarna ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]