Beşamel Soslu Ispanak – En Sevdiğim Yemekler

Beşamel Soslu ıspanak pişirmek için önce ıspanağı iyice yıkayın ve kuruyana kadar süzün. Parçalara ayırın ve bir kenara koyun. Taze sarımsağı yıkayıp ince ince doğrayın ve ıspanakla karıştırın.

Yarım aylıkken soğanları doğrayalım, tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları yumuşayana kadar kavuralım. Üzerine doğranmış ıspanakları ekleyelim. Tencerenin kapağı açık, altını orta ateşte kavurmaya başlayalım. Ispanak tamamen bitene kadar ara ara karıştıralım. Karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu ekleyip karıştıralım, 2 dakika kavuralım ve ıspanağı ocağa alalım.

Büyük kase ıspanağımın içine bir kase önceden hazırlanmış ıspanağı dökelim ve bir tepsiye dizelim.

Beşamel sos için tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp eritip kızdırın. Unu azar azar ilave edelim ve diğer elinizle hızlıca karıştıralım. Un kokusu çıkmaya başlayana kadar kavurduktan sonra sütü yavaş yavaş kavrulmuş unun içine dökelim ve diğer elimizle çok hızlı bir şekilde karıştıralım. El çırpıcısı ile karıştırırsanız sorun olmaz. Sos pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin. Sosun kıvamı koyulaşmaya başlayınca tuz, karabiber ve rendelenmiş hindistan cevizini ekleyip karıştırın. 3-5 dakika kaynatıp koyulaşınca ocaktan alın.

Tepsideki ıspanak tabağına sosu dökelim ve kaşığın arkasıyla düzeltelim.

180-200d arası önceden ısıtılmış fırına yemeğimizi koyalım. Yemek altın kahverengi olana kadar piştiğinde tepsiyi fırından çıkarın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, eriyip kızarınca fırından çıkarın.

Mümkünse 30 dakika dinlendirdikten sonra Ispanak ve Beşamel Sosumuzu keserken servis edin.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın