Beşamel sos malzemeleri ile karnabahar
- küçük karnabahar
Beşamel sos için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- karabiber
- tuz
yukarı ;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabahar beşamel sos nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip tencere bitene kadar kaynatın.
- Bu arada sosu hazırlayalım, tavada tereyağını eritelim, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütü ekleyelim.
- Hafif bir kıvam almaya başlayınca karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alalım.
- Haşlanmış karnabaharı alıp bir kısmını karıştırıp kalanının üzerine dökelim.
- Üzerine peynir serpelim ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Beşamel soslu karnabahar tarifi
Beşamel soslu karnabahar yazısı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]