Beşamel Soslu Karnabahar Yemek Tarifi için karnabaharı çiçek salkımlarına ayırıp tencereye alıp üzerine su ekleyip hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
Patateslerin kabuklarını soyup dilediğiniz gibi keselim ve yıkayalım. Patateslerin suyunu süzüp biraz su ile yumuşayana kadar haşlayalım.
Yarım bardak sebze suyunu ayıralım ve sebzeleri süzelim. Doğranmış sebzeleri kaseme koyuyorum, önce patatesleri sonra karnabaharı koyuyorum.
Beşamel sos için sıvı yağı tencereye alıp kızdıralım. Eriyen ve kızgın yağa unu ilave edin ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Sütü azar azar ilave edelim ve diğer elimizle hızlıca karıştıralım, bunu bir çırpma teli ile yapmaya özen gösterelim.
Sebze suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra et suyu koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Kıvam alınca baharatları ve tuzu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sosu ocaktan alın ve sebzeleri bir tepsiye serpin.
190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim ve eriyip rengi dönene kadar tekrar pişirelim.
Fırında aldığımız Karnabahar ve Beşamel Sos’u sıcak veya dilediğiniz kadar sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]