Beşamel soslu patates


Beşamel soslu patates

  • 5 orta boy patates
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz
  • karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş çedar peyniri

Patates tarifi beşamel sos nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Patatesleri yuvarlak kesip borcama koydum.
  2. Üzerine tuz serptim.
  3. Tereyağını bir tencerede eritelim, bir kaşık un ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Süte ekleyip hızlıca karıştıralım, karabiber ve tuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
  5. Beşamel sosu patateslerin üzerine dökelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim.
  6. 30 dakika kadar piştikten sonra fırından alıp üzerine kaşar peyniri serpelim ve kaşar peyniri eriyene kadar tekrar fırına verelim.
  7. Daha sonra sıcak olarak servis edelim, deneyenlere bol şans. ❤️.

Beşamel soslu patates tarifi

  • Sos
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Patates
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Fırında sebzeli güveç

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın