Beşamel soslu sebzeler


Beşamel soslu sebzeler için malzemeler

  • 3 patates
  • 2 kabak
  • 2 patlıcan
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz biber kekik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

beşamel sos

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • tuz
  • karabiber

Beşamel soslu sebze tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Sebzeleri ince halkalar halinde kesin.
  2. Baharatları ekleyin ve domates salçası soslu fırında 30 dakika pişirin.
  3. Beşamel sos için tereyağı eriyince unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin.
  4. Kaynayınca tuz ve karabiber ekleyin.
  5. Sebzelerin üzerine ekleyin ve beşamel sos kahverengileşinceye kadar fırında pişirin.

Beşamel soslu sebze tarifi

  • Sos
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • sebzeler
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Arpacık soslu kızartma

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın