Beşamel Soslu Tavuklu Mantarlı Pankek

Beşamel Soslu Tavuklu Mantarlı Krep tarifi için önce kızgın tavaya biraz zeytinyağı koyup doğranmış tavuğu pişirmeye başlayın. Renkleri değişince mantarları ekleyip pişirmeye devam edin. Kapya biberi, domatesi, tuzu ve karabiberi ekleyip tüm malzemeler pişip suyu bitene kadar kavurun.

Krep için malzemeleri karıştırın, sıcak tavayı ısıtın, orta ateşteki tavaya 1 kepçe dolusu karışımdan dökün ve kepçenin dibi ile yayın. Ters çevirip ocaktan alın. Çok kısa sürede pişecektir.

Beşamel sos için küçük bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyip kavurmaya başlayın. Unun kokusu gidince sütü yavaş yavaş ilave edin, sürekli karıştırarak (bir çırpma teli ile daha iyi olur). Ekledikçe koyulaşacaktır. Sütün tamamını ekledikten sonra hafif hafifleyince altını kapatıp tuz ve baharatları ekleyin.

Ben bu sefer pankeklerin içine bir kaşık beşamel sos döktüm ve tavuğu ekledim dilerseniz beşamel sos için malzemeleri ekleyebilirsiniz.

Tavuk karışımını pankeklerin içine koyun ve benim yaptığım gibi rulo gibi yapın veya kenarlarını kapatın. Pankekleri az yağ ile bordo üzerine dizin, üzerlerine 2 yemek kaşığı beşamel sos dökün, rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Beşamel Soslu, Tavuklu ve Mantarlı Pankekler servise hazır.

Deneyenlere başarılar…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın