Beşamelli karnabahar

karnabahar beşamel tarifi malzemeleri

  • 1 küçük karnabahar
  • 2 Orti Patates Çocuk
  • tuz
  • karabiber

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • Küçük hindistan cevizi, rendelenmiş
  • 2 su bardağı süt

yukarı;

  • çedar rendesi

Karnabahar beşamel nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İlk olarak karnabahar çiçeklerini ayırıp tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine patates küplerini koyun.
  3. Üzerini geçecek kadar su, tuz ve karabiber ekleyip pişmeye bırakın.
  4. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  5. Ardından fırın tepsisine dizin.
  6. Beşamel sos için tavaya sıvı yağı alıp üzerine unu koyup kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  7. İki su bardağı sütü sıkı bir şekilde koyalım.
  8. Üzerine tuz, karabiber ve rendelenmiş hindistan cevizini koyup karnabahar karışımının üzerine güzelce yayalım.
  9. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelim.
  10. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

karnabahar beşamel tarifi

  • Sos
  • tatlı tarifi
  • Karnıbahar
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tariflerde abartı
  • Gıda

sonraki haber:

Patates püresi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın