Petit Kebap tarifi için malzemeler
- 3 yufka hamuru
köfte için
- 500 gram kıyılmış et
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı domates salçası
- tuz
- karabiber
- acı biber
- kimyon
- zaatar
Hamurun üzerine yaymak için.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağından az su
sos için;
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 doğranmış domates
- tuz
- karabiber
- acı biber
- zaatar
Ev yapımı kebap tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Köfte için kıyma ve diğer malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğurun.
- Yağ ve suyu bir kapta karıştırıp hamurun üzerine koyun.
- Masanın üzerine bir parça hamur koyalım, üzerine sıvı yağlı su dökelim, hamurun alt kısmından biraz katlayalım ve kenarlarından katlayalım.
- Hamurun katlanan kısmına kıymayı uzunca yaslayalım ve katlayalım.
- Katladıktan sonra teker teker keselim ve borcama koyalım.
- Diğer cipslerin hamurunu da aynı şekilde yapıp borcama koyalım.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika, hamurun rengi altın sarısı olana kadar pişirelim.
- Bir yandan sosa uygun bir tavaya sıvı yağı koyuyoruz, ısınınca salçayı koyuyoruz daha sonra domates püresini ekleyip pişiriyoruz.
- Baharatların hepsini biraz artınca koyalım biraz daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
- Fırından çıkan hamuru servis tabağına alalım üzerine hazırladığımız sosu koymak için ortasına yoğurdu koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun….
Resimli Betty Kebap tarifi
Beyti Kebab’ın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]