betty kebap

Petit Kebap tarifi için malzemeler

  • 3 yufka hamuru

köfte için

  • 500 gram kıyılmış et
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber
  • kimyon
  • zaatar

Hamurun üzerine yaymak için.

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından az su

sos için;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 doğranmış domates
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber
  • zaatar
Ev yapımı kebap tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Köfte için kıyma ve diğer malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğurun.
  2. Yağ ve suyu bir kapta karıştırıp hamurun üzerine koyun.
  3. Masanın üzerine bir parça hamur koyalım, üzerine sıvı yağlı su dökelim, hamurun alt kısmından biraz katlayalım ve kenarlarından katlayalım.
  4. Hamurun katlanan kısmına kıymayı uzunca yaslayalım ve katlayalım.
  5. Katladıktan sonra teker teker keselim ve borcama koyalım.
  6. Diğer cipslerin hamurunu da aynı şekilde yapıp borcama koyalım.
  7. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika, hamurun rengi altın sarısı olana kadar pişirelim.
  8. Bir yandan sosa uygun bir tavaya sıvı yağı koyuyoruz, ısınınca salçayı koyuyoruz daha sonra domates püresini ekleyip pişiriyoruz.
  9. Baharatların hepsini biraz artınca koyalım biraz daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
  10. Fırından çıkan hamuru servis tabağına alalım üzerine hazırladığımız sosu koymak için ortasına yoğurdu koyarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun….

Resimli Betty Kebap tarifi

Beyti Kebab’ın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın