Beyaz Çikolata Soslu Profiterol – En Sevdiğim Yemekler

Merhabalar sizlerle dev şişli profiterol tarifimi paylaşmak istiyorum😄😄 Bir tencereye 1 su bardağı su ve margarini koyup su sıcakken margarin eriyene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra 1 su bardağı un ekleyip beş dakika pişiriyoruz. Karıştırın ve kısık ateşte kızartın.

Daha sonra ocaktan alıp yumurtaları tek tek kırıyoruz, tek tek kırıyoruz ve daha sonra mikser yardımı ile çırpıyoruz.

Bu adım profiterollerimizin iyi kabarması için çok önemlidir.Yumurtalar kırıldıktan 1 dakika sonra 1er dakika kırılır. Mikserle çırptım.

Ne kadar kırbaçlanırsa o kadar iyi uyandığına inanıyorum.

4 yumurtayı kırıp güzelce çırptıktan sonra üzerine bir kaşık tuz yardımıyla yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamurumuzu koyalım.

Ben cevizden büyük yumurtadan küçük yaptım 180 derecede 25-30 dakika yaptım. Hadi pişirelim.

Mümkünse pişirme sırasında fırını açmayın. Çünkü ekmek bayatlayabilir.

Üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra fırından kolayca çıkarabilirsiniz. Soğuğu beklemeden.

Gelelim kremamıza; Bir tencereye sütü, şekeri, unu, vanilyayı koyun ve her şeyi bir çırpma teli ile karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Kıvam aldığında soğumaya bırakın.

Soğuyunca bir paket krem ​​şantiyi ekleyip mikserle çırpın. Kremamız hazır.

Çikolata sosu için sütü ve hazırladığımız sosu tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.

Hamur ve sosisler soğuduktan sonra kremayı hamurun içine koyalım ve çikolata sosunu ekleyip servis edelim.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın