Beyaz Çikolata ve Karamel Sos tarifi için önce bir tavada tereyağını eritelim, beyaz çikolatayı ilave edelim ve bu süre zarfında ocağı yüksek ateşte tutalım. Çikolata eriyene kadar sürekli karıştırın.
Çikolata eridikten sonra karamel sosu ve sütü ekleyip iyice karıştırın.
Ardından unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Çorba hazır olunca fırını 220 derecede açıp ısıtalım.
Yumurta ve şekeri başka bir kaba alıp çırpalım, karamel sosu hafif yumurtaya yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edelim.
Karışım hazır olunca güveç kabını yağlayalım ve hamuru kalıba dökelim. Bu ölçü ile 4 adet güveç kabı çıktı. Güveç kapları hazır olduğunda sıcak fırına verelim.
Beyaz suflemizi 10-12 dakika pişirelim. Güveç kapları kalın olduğu için çabuk pişmezler, eğer sufle kabı kullanıyorsanız pişirme süresini yedi dakika olarak tutun.
Bu Beyaz Çikolatalı Sufleleri Karamel Soslu olarak ister kendi kasesinde ister servis tabağında ters çevirerek servis edebilirsiniz. Dondurma ve bu iyi olurdu.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]