Beyrut Kurabiyeleri – Benim Tatlı İkramlarım

Merhaba bugün sizlerle paylaşacağım yöntem benim yöntemim.

Mutfağımda her zaman yeni bir şeyler yaratmayı, farklı tatları keşfetmeyi ve kullanmayı seviyorum.

Beyrut Kurabiyesi için önce fındıklarımızı kavurup soğutup kabuklarını çıkarıyoruz.

Susamları da kavurmadan karıştırarak kavuruyoruz.

Soğuyunca kuruyemişleri ve susamları mutfak robotuna alıp öğütüyoruz.

Derin bir kaba tahin, ayçiçek yağı ve pudra şekerini alıp karıştırıyoruz.

Margarini ekleyin (orta sıcaklıkta olmalı)

Kavrulmuş susam ve yer fıstığı, tarçın, vanilyayı ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım, azar azar unu azar azar ilave ederek pişirelim.

Küçük yuvarlaklar yapıp yağlı kağıdı koyduğumuz tepsiye yerleştirelim.

Hamur toplarını saklıyorum ve küçük toplar yapıyorum, yemesi güzel.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Soğuyana kadar tepside bekletin.

Dilerseniz tarçınlı pudra şekerine bulayıp servis edebilirsiniz.

Onu yediğinizde, tatlı, lezzetli ve harika kokuyor.

Yer fıstığı sevmeyen çocuklarınıza pasta şekli verebilirsiniz.

İşe giderken ikindi çayının yanında götürebileceğiniz bu lezzetli, sağlıklı tarifi denemenizi tavsiye ederim.

Beyrut kurabiyeleri hazır.

Afiyet olsun :))

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın