Bezelye ve Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Görünümü ile dikkat çeken kereviz ve bezelyeyi zeytinyağında pişiriyoruz.

Zeytinyağlı Bezelyeli Kereviz Tarifi için aldığımız kerevizin kabuklarını soyarak başlıyoruz.

1/2 limon suyunu bir kaseye alıp üzerine su ekliyoruz, önce soyduğumuz kereviz yapraklarını suyla dolu bir kaba alıp birkaç kez iyice durulayıp bir kenarda bekletiyoruz.

Önce kerevizi ortadan ikiye kesip küçük bir bıçak yardımıyla ortasını çıkarıp tabak şeklini veriyoruz ve ortasına çizdiğimiz kerevizi su ve limonun içine koyuyoruz.

Kerevizin içini su ve limon suyuna koyup bu hamurdan çorba yapıyoruz.

Soğanları, havuçları, patatesleri küçük küpler ve tabaklar halinde alıyoruz.

Doğranmış soğanın üzerine doğranmış havuç ve patatesi koyuyoruz, 1 su bardağı bezelyeyi ekleyip bir kapta karıştırıyoruz.

Kerevizleri düz bir tavaya alıyoruz. Bezelye karışımını kaşık yardımıyla kereviz kaselerine paylaştırın.

Bir kaseye 2 küp şeker, tuz, 1/2 limon suyu ve zeytinyağını koyun ve karıştırın. Bu karışımı bezelyelerin üzerine dökün

2 portakalın suyunu sıkıp ekleyin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Kenara ayırdığımız kereviz yapraklarını ince ince kıyın. Tavada pişen yemeği soğutuyoruz.

Bir tabağa alıp ince kıyılmış kereviz yapraklarıyla dolduruyoruz.

Zeytinyağlı bezelyeli kereviz yemeği hazır Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın