Herkese merhaba sevgili dostlar 🙂 Bugün sizin için lezzetli bir tarifim var! Kıyma olmasına rağmen zeytinyağı ile hafif ve lezzetlidir.
Sarımsak miktarı gözünüzü korkutmasın, tadı belli, bir kez deneyince yapmak isteyeceksiniz, inanın bana 😉 Sarımsağı hemen hemen tüm tariflerimde kullanıyorum, hepsi birbirinden lezzetli ve lezzetli . kullanışlı 🙂
Sarımsaklı Biber Dolması Tarifi için öncelikle soğan küçük küçük doğranır.
Yeşiller de kesilir. Bulgur ve pirinç de yıkanır.
Sarımsaklar küçük küçük doğranır, kalanı ilave edilerek geniş bir kapta karıştırılır.
Temizlenmiş ve sapları ayıklanmış biberler hazırlanır ve yerleştirilir.
Sapları ile kapatılan dolmalar büyük bir tencereye alınır.
Suyu bir kaseye alınıp domates ve tuzda ezilerek tencereye ilave edilir.
Sarımsak da üçe bölünerek tencereye alınır.
Yüksek ateşte kaynayıncaya kadar kaynattıktan sonra kısık ateşte 50 dakika pişen etin içine malzemeleri koyun ve pişirilir. Yemek yapmak kuraldır.
Közlenmiş Biber Sarımsaklı ve Etli sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN. ! :))
instagram sayfama davetlisiniz 😉
@alewturken34
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]