Bıçakla Yapılmış Yumuşacık Şerit Börek

Bıçakla Yapılan Yumuşak Şerit Börek tarifi için önce bir kase süt, su, şeker, maya alın ve karıştırın, 3 dakika dinlendirin.

Daha sonra üzerine yumurta, yağ ve tuzu koyun.

Unu azar azar ekleyin, ele yapışmayan bir hamur elde edin, kapağını kapatın ve bir saat mayalanmaya bırakın.

Hamuru yumurta büyüklüğünde kesin ve beze yapın.

Tezgaha biraz un serpin ve bezeyi alın, çok ince olmayacak şekilde uzun süre yuvarlayın.

İç çamuru bir kenara koyun, örtün.

Diğer taraftan bıçakla 5-6 sıra keselim ki sonuna gelmesin.

Bağlayın ve ona bir ay şekli verin.

Yağlanmış tepsiye dizin.

Diğer hamurunuzu da aynı şekilde bitirin.

Yumurta sarısı ile yıkayın ve çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Bıçak Şeklinde Yumuşak Börek kullanıma hazırdır.

Deneyebilenler için yemeyi seviyorum şimdiden ❤️❤️❤️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın