Bipazarre kurutma makinesi


Kuru bibazzari tarifi malzemeleri

  • 1,5 su bardağı (300 gr) ılık süt
  • Bir fincan çay (90 gr) sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı (120 gr) tereyağı
  • 1 yemek kaşığı (25 gr) şeker
  • 1 paket (1 yemek kaşığı = 10 gram) aktif maya
  • 1 çay kaşığı (7 gr) tuz
  • 1 çay kaşığı (2 gr) tarçın
  • Yarım çay kaşığı (1 gr) Mahlab
  • 4,5 su bardağı (500 gr) un

Kuru suşi paipazarı tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi
  1. Un hariç diğer malzemeleri bir karıştırma kabına alın, karıştırdıktan sonra unu azar azar ilave edin ve yoğurun. Hamurun kıvamı yapışkan olmayan bir kıvama gelince üzerini örtüp ılık bir yerde 1-2 saat (veya 40°C’de 40-45 dakika) mayalanmaya bırakın.
  2. fermantasyondan sonra havayı alın ve 5-10 dakika daha bekleyin; Daha sonra hamuru tezgahta 10 eşit parçaya bölün.
  3. Her parçayı tezgahta merdane kalınlığında açın ve fotoğraftaki gibi iki parmağınızla çapraz kesim yapın.
  4. Dilimleri varsa yağlı tepsiye veya yağsız tepsiye düzgünce dizin.
  5. Yağlanmış veya yağsız tepsiye dizin.
  6. Aynı şekilde 9 parça hamur daha hazırlıyoruz ve maya tepsisinde oda sıcaklığında 15 dakika dinlendiriyoruz.
  7. Fırın sıcaklığını 200’e ayarlayın ve kuru üstler kızarana kadar pişirin.
  8. Fırından çıkarıp 20 dakika soğumaya bırakın.
  9. Fırın ayarını 120 dereceye ayarlayın, bir önceki sıcaklık biraz düştükten sonra tekrar fırına koyun ve bir saat bekleyin.
  10. Bu durumda bile kuru etimiz 7-10 saat fırında bırakıldığında aliyü’l-a’lâ olur.
  11. Vakumlu veya sönük naylon torbalarda uzun süre (6 aya kadar) bozulmadan alınabilir. Deneyen herkese bol şans. Çayın yanında güzel bir atıştırmalık. Ama bir tanesinin 30-35 kalori içerdiğini unutmayalım. İyi şanslar ve iyileşme efendim.

Resimli beypazarı kuru suşi tarifi

  • bibazzar
  • tatlı tarifi
  • fırın tarifleri
  • kurutulmuş
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Cehri köfte

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın