Un helvası, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen harika tatlı tariflerinden biridir. Genellikle denizanası, perma veya hayır amaçlı yaptığımız helva, balık lokantalarının vazgeçilmezidir.
Vereceğimiz tarif çok kolay bir un tarifi. Üstelik çok lezzetli ve bir avuç cevizle daha da güzel oluyorlar.
Dersler
- 2 su bardağı beyaz un
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
- 100 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Şerbet malzemeleri
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
yapılışı
İlk olarak şerbeti için sıcak su ve şekeri bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın.
Tereyağı ve sıvı yağı tavaya aktarın. Tereyağı eridikten sonra unu ekleyip 15 dakika kavurun. Yeteri kadar kavrulmuş una cevizleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Daha sonra şurubu yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın.
Bitmiş tatlıyı ocaktan alın.