Çorum, leblebisi ile ünlüdür. Sadece yapılmakla kalmayıp şekerli, renkli, susamlı ve çikolatalı gibi birçok çeşidi de bulunmaktadır.
Humus sadece atıştırmalık olarak değil, çeşitli hamur işleri için un hazırlanarak da yapılabilir. Nohut hem sağlığa iyi gelir hem de midenin asitliğini dengeler.
Vereceğimiz tarif irmik helvasına çok benziyor. Ancak irmik yerine nohut kullanılarak hazırlanır. Eminim bu masum ve tatlı helva deneyen herkesin favorisi olacaktır.
Umarız denediğinizde beğenirsiniz. Afiyet olsun!
Dersler
- 1 su bardağı taze nohut
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
yapılışı
Öncelikle taze nohutları un kıvamına gelene kadar mutfak robotundan geçirin.
Tereyağını uygun bir tencereye alıp ocağın altını açıyoruz. Eritilmiş tereyağına kavrulmuş nohutları ekleyin ve kızartın. Ardından şekeri ekleyip 1-2 dakika karıştırmaya devam edin. Daha sonra karıştırarak sıcak sütü ekleyin. Karışmaya başlayınca 2-3 dakika karıştırmaya devam edin ve ocaktan alın.
İlk sıcaklık geçtikten sonra büyük bir tepsiye yayın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.