Palamut yahnisi tarifi malzemeleri
- 1 meşe palamudu
- 1 patates
- 1 küçük diş sarımsak
- yarım limon
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı (4 yemek kaşığı patates, 2 yemek kaşığı balığı yağlamak için)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 dal biberiye
- 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
- 1 çay kaşığı kekik
- tuz
Güveçte palamut tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Palamutu dilimleyin, ardından ikiye bölün.
- Patatesleri ince ince dilimleyip güveçlere yerleştirelim.
- Her bir güveç için patateslerin üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim ve üzerine tuz, karabiber, kekik ve biberiye serpelim.
- Balık filetolarının üzerine tuz serpelim, bir yemek kaşığı sıvı yağ ile ovalayalım ve patateslerin üzerine koyalım.
- Üzerine limon dilimleri ve küçük sarımsak parçaları ekleyin.
- Biberiye ve biraz kekik serpin.
- Folyoya sarın.
- 200 derecede 30 dakika fırında pişirin.
- Alüminyum folyoyu çıkarın ve 10-15 dakika daha pişirin. Bu süre zarfında kontrollü pişirme yapalım, kızarınca sorun yok. Afiyet olsun :)).
Fotoğraflı Güveçte Palamut Tarifi. Resimli palamut güveç tarifi
Palamut çorbası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]