Bir güveçte ceviz

Palamut yahnisi tarifi malzemeleri

  • 1 meşe palamudu
  • 1 patates
  • 1 küçük diş sarımsak
  • yarım limon
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı (4 yemek kaşığı patates, 2 yemek kaşığı balığı yağlamak için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • tuz
Güveçte palamut tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Palamutu dilimleyin, ardından ikiye bölün.
  2. Patatesleri ince ince dilimleyip güveçlere yerleştirelim.
  3. Her bir güveç için patateslerin üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim ve üzerine tuz, karabiber, kekik ve biberiye serpelim.
  4. Balık filetolarının üzerine tuz serpelim, bir yemek kaşığı sıvı yağ ile ovalayalım ve patateslerin üzerine koyalım.
  5. Üzerine limon dilimleri ve küçük sarımsak parçaları ekleyin.
  6. Biberiye ve biraz kekik serpin.
  7. Folyoya sarın.
  8. 200 derecede 30 dakika fırında pişirin.
  9. Alüminyum folyoyu çıkarın ve 10-15 dakika daha pişirin. Bu süre zarfında kontrollü pişirme yapalım, kızarınca sorun yok. Afiyet olsun :)).

Fotoğraflı Güveçte Palamut Tarifi. Resimli palamut güveç tarifi

Palamut çorbası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın