Bir güveçte kasap köfte

Güveç tarifinde kasap köftesi için malzemeler

  • 1 kutu köfte
  • 200 ml su
  • 1 kilo kıyma
  • 1 yumurta (isteğe bağlı)

sebzeler

  • 2 havuç
  • 1 kabak
  • 200 gram
  • 200 ml domates salçası
  • 3 patates
  • 5 kubbe tani kiraz
  • 1 tatlı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı sebze tozu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gram çedar peyniri

Güveçte kasap köftesi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Geniş bir kapta kıyma, yumurta ve su ekleyerek yoğurun.
  2. Hazırladığınız köfte harcını 3 saat buzdolabına koyun.
  3. Sipariş üzerine elle şekillendirilir.
  4. Bütün sebzeleri yıkayıp istediğimiz şekilde doğrayalım.
  5. Baharatları ekleyip fırın tepsisine dizip fırında yumuşayana kadar pişirelim.
  6. Ben de hava üfleme yaptım.
  7. Güveç kalıplarına tüm sebzeleri eşit şekilde dolduralım.
  8. Üzerine kasap köftelerini, domates sosunu ve peyniri ekleyelim.
  9. 200 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Fotoğraflı güveç tarifinde kasap köftesi

  • tatlı tarifi
  • etiketinde
  • Kasap
  • köfteler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kemikli ızgara kuzu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın