Bir kase bulgur içinde mantı

Bulgurlu mantı tarifi için malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı ince bulgur
  • 1 çay kaşığı irmik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • kırmızı toz biber (damak zevkinize göre ayarlayın)

iç malzeme

  • 300 gram kıyılmış et
  • 4-5 soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • ezilmiş kırmızı biber

servis için;

  • 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası veya domates salçası
  • 2 yemek kaşığı su

yemeklerimizi kaynatmak

  • kaynar su 1 tatlı kaşığı tuz

Bulgur yemeği olarak mantı nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İrmiği büyük bir kaba bulgurun içine alıyoruz.
  2. Üzerine iki su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve bulgur kabarana kadar bekleyin.
  3. Şişmiş bulguru un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek yoğurun.
  4. Yoğurma işlemini kolaylaştırmak için ara sıra ellerimizi suya sokabiliriz.
  5. Hamur kıvamındaki malzemeyi kenara alıp bekliyoruz.
  6. Dolguyu hazırlıyoruz, kıymayı soğanla kızartıyoruz ve baharatları ekliyoruz.
  7. Dilerseniz salça ekleyebilirsiniz, ben kullanmadım.
  8. Daha sonra bulgur karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak kase şekli vererek ince olmasına özen gösteriyoruz.
  9. Bulgurumuz bitene kadar bu şekilde devam edeceğiz.
  10. Yemeklerimiz hazır olduktan sonra suyu büyük bir tencereye koyuyoruz, su kaynadıktan sonra tuzundan kurtulup bulgur tencerelerini kaynar suda yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz.
  11. Pişmiş bulgurun kaselerini ters çevirin ve içindeki suyu boşaltın.
  12. Daha sonra haşladığımız tabaklarımızı servis edeceğimiz tabağa koyuyoruz.
  13. Kavrulmuş kıyma ile eşit şekilde doldurun.
  14. 2 yemek kaşığı tereyağını alıp bir tavada eritiyoruz, 1 yemek kaşığı biber salçası veya salçayı ekleyip kavuruyoruz, ardından 2 yemek kaşığı su ekleyip kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.
  15. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu gezdirip sıcak servis yapın.

Umarım dener ve beğenirsiniz, sağlıklı ve sevgiyle kalın.

Resimli bulgurda mantı nasıl yapılır?

  • tatlı tarifi
  • bulgur
  • senin kasende
  • yemek tarifleri
  • mantı
  • kek tarifleri
  • Salça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Vitamin deposu mercimek yemeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın