Bir tart tavasında muhallebi ile doldurulmuş kek

Bir tart kalıbında pasta ile doldurulmuş bir pasta için malzemeler

kek için

  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 25 gram (1 paket) kakao (2,5 yemek kaşığı)
  • 2 çay kaşığı un

muhallebi için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un

yukarı;

  • damla çikolata

Tart kalıbında muhallebi ile doldurulmuş kek nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce yumurta ve şekeri 2 dakika çırpıyoruz ardından süt, yağ ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
  3. 180 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. 25 dakika bekliyoruz.
  4. Bu arada tatlı yapıyoruz. Süt, un ve şekeri ocakta koyulaşana kadar çırpın.
  5. Bir çırpma teli kullanılsaydı daha iyi olurdu, o zaman topaklar olmazdı.
  6. Kıvamı aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  7. Eridikten sonra buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
  8. Kekimizi fırından alıp ısıtıyoruz ve bir tabağa ters çeviriyoruz.
  9. Isınan kekin üzerine ılık muhallebiyi yaydık ve kenarlarına damla çikolata koyduk. Keyfini çıkarın 🥰.

Resimli tart kalıbında muhallebi ile doldurulmuş kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • tam dolu
  • kalıpta
  • Kek
  • puding
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • keskin
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

ayva şekeri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın