Bir tart tavasında muhallebi kek

Tart tavasında muhallebi kek tarifi için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

muhallebi için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Tart kalıbında muhallebi kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp köpürene kadar iyice çırpın.
  2. Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  3. Kabartma tozu, un, vanilya ve kakaoyu malzemelerimize karıştırıp karıştıralım.
  4. Tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına kekimizi dökelim.
  5. 180 derecelik fırına verelim ve kek pişene kadar 15 dakika pişirelim diğer yandan muhallebiyi yapalım.
  6. Süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alıp karıştırın, ardından ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  7. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin, kürek ataşmanı ile tereyağı eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
  8. Keki fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
  9. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.
  10. Üzerine muhallebiyi güzelce yayalım daha sonra buzdolabına alıp 2-3 saat dilerseniz bir gün dinlendirelim.
  11. Dinlendikten sonra çıkarıp isteğe göre süsleyebilirsiniz.
  12. Çikolata veya başka bir şeyle süsleyebilirsiniz. Süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı bir tart kalıbında muhallebi kek tarifi

Tart Kalıbında Muhallebili Kek senaryosu ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın