Tart tavasında muhallebi kek tarifi için malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı süt
- 2.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
muhallebi için
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tart kalıbında muhallebi kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp köpürene kadar iyice çırpın.
- Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Kabartma tozu, un, vanilya ve kakaoyu malzemelerimize karıştırıp karıştıralım.
- Tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına kekimizi dökelim.
- 180 derecelik fırına verelim ve kek pişene kadar 15 dakika pişirelim diğer yandan muhallebiyi yapalım.
- Süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alıp karıştırın, ardından ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin, kürek ataşmanı ile tereyağı eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Keki fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.
- Üzerine muhallebiyi güzelce yayalım daha sonra buzdolabına alıp 2-3 saat dilerseniz bir gün dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra çıkarıp isteğe göre süsleyebilirsiniz.
- Çikolata veya başka bir şeyle süsleyebilirsiniz. Süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fotoğraflı bir tart kalıbında muhallebi kek tarifi
Tart Kalıbında Muhallebili Kek senaryosu ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]