Bir tavada çedar soslu köfte

Bir tavada çedar soslu köfte tarifi için malzemeler

  • 500 gram kıyılmış et
  • 1 soğan küp şeklinde doğranmış
  • 1-2 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 2-3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı yenibahar (karabiber, kimyon, toz kırmızı biber)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-1.5 su bardağı konserve domates sosu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (süslemek için)
Bir tavada kaşarlı köfte nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Köfte malzemelerini güzelce karıştırın. 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Bu şekilde daha lezzetli olacaktır.
  2. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hafifçe bastırarak düz bir şekil verin.
  3. Uygun bir kızartma tavasını ısıtın. Köfteleri ilave edip karıştırarak kavurun. Köftelerde yağ olduğu için kızartırken eklemedim.
  4. Köfteler pişince domates sosunu ekleyip 4-5 dakika daha pişirin.
  5. Son olarak kaşar peynirini serpip kapağını kapatın.
  6. Peynir eriyince sıcak servis yapın. Afiyet olsun🌸

Not: Malzemeler arttırılıp hazırlanabilir.

Bir tavada çedar soslu köfte, resimli tarif

Tavada kaşar soslu köfte ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın