Bir tencerede İzmir Köfte (kızartmadan) tarifi için malzemeler
- 300 gram kıyılmış et
- 6 orta boy top
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 5 adet yeşil biber
- 2 domates
- 1 çay kaşığı kara biber
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- iki bardak su
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tencerede İzmir köftesi (kızartmadan) tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Kolay ve pratik bir akşam yemeği isteyenler bu tarifi denemeli. .
- Öncelikle kıymayı tuz ve karabiberle yoğuralım, elimizle şekil verelim, tencerenin altına koyalım ve üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim.
- Köftelere patates küplerini, ardından doğranmış biberleri ve domatesleri ekleyelim.
- Salça, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı tuzu iki su bardağı su ile karıştırıp yemeğimizin üzerine dökelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını açalım, yemeğimiz kaynamaya başlayınca altını kısıp sebzeler yumuşayana kadar pişirelim, yaklaşık 45-50 dakika beklerim. pişirdim.
Yemeklerimizi karıştırmaya gerek yok, köftelerimiz bile iyi pişmiş, merak etmeyin.
Bulgur veya pirinç pilavı ve salata ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun. .
Resimli tencerede izmir köftesi (kızartmadan) tarifi
İzmir Köfte Tencerede (kızartmadan) yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]