Bir torbada yoğurt mayası

Poşet içinde mayalı yoğurt tarifi için malzemeler

  • 3 litre süt
  • 200 gram yoğurt mayası (hazır yoğurttan mayalanmış)

3 litrelik kase

1 temiz çanta

Torbada yoğurt mayası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle poşetin ısıdan zarar görmemesi için tenceremizin altını tenceremizi alacak büyüklükte bir poşete koyalım.
  2. Sütü ocakta kaynatacağımız tencereye alıp sütü dökelim.
  3. Ardından ocağı açıp sütü birkaç kez karıştırarak kaynamaya bırakın.
  4. Sütümüzün kaynamasını bekleyelim.
  5. Sütü kaynattıktan sonra ocağın altını kısık ateşe alıp 3-5 dakika daha kaynatın.
  6. Yaklaşık 50 derece sıcaklıktaki sütün içine 200 gram yoğurt mayasını dökelim, aynı yönde dairesel şekilde karıştıralım ve iyice yedirelim.
  7. Daha sonra poşetin içine aldığımız tencereye mayalı sütü dökelim ve tencerenin kapağını kapatalım ve poşeti ağzına takalım ( işin püf noktası sıcaklığı içeride tutmak)
  8. Üzerini hafif bir kapakla kapatın ve sütü açmadan 5-6 saat mayalanmaya bırakın.
  9. 5-6 saat mayalanmış yoğurdu poşetinden alın ve kapağı açık olarak en az 3-4 saat buzdolabında bekletin.

Arkadaşlar yoğurdun mayalanması kişiye göre farklılık gösterebilir kimisi iyi yapışır kimisi istediği gibi olmaz ne kadar uğraşırsan uğraş bence bu formülü sen de dene bence defterine ekle , şimdiden deneyin ve beğenin, yorumlarınızı ve beğenilerinizi bekliyorum.

Fotoğraflı bir çantada yoğurt mayası tarifi

  • tatlı tarifi
  • maya
  • kek tarifleri
  • çantada
  • uçurumlar
  • Süt
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Pişirme tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yoğurt

sonraki haber:

Aroması ve tam kıvamı ile ayva reçeli

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın