Birçok fayda! Demirhindi Şerbeti tarifi günler geçse de şerbet içermiyor!



Tropikal ülkelerde yetişen demirhindi, Mısır ve Hindistan’da bol miktarda bulunur.

Faydaları saymakla bitmeyen demirhindi, Osmanlı mutfağında 600 yıllık bir geçmişe sahiptir. Osmanlı mutfağında içecek olarak tüketilen demirhindi, kolesterolü düşürür ve tansiyonu düzenler. Ayrıca bu kalp dostu bitki kansızlığa da iyi gelmektedir. B vitaminleri açısından zengin olan demirhindi, sinir fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olur ve ayrıca kas ve eklem ağrıları için faydalıdır. Ayrıca içine tarçın, karanfil ve zencefilin eklenmesiyle daha lezzetli hale gelen içeceğin kullanışlılığı da artıyor.

Peki bu bitkinin şerbeti nasıl hazırlanır diye merak ediyorsanız hemen tarifimize geçelim.

demirhindi şerbeti

Dersler

  • 100 gram demirhindi
  • 2 karanfil
  • 1 tarçın çubuğu
  • 1 parça zencefil
  • 2 sap adaçayı
  • 1 yemek kaşığı ıhlamur
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı içme suyu

yapılışı

İlk olarak, demirhindi kabuğunu temizleyin. Üzerine 5 su bardağı içme suyu ekleyin ve bir gece bekletin.

Ertesi gün üzerine diğer malzemeleri ekleyip kaynaması için ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve bir saat kadar kaynatın. Süre sonunda ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Soğuyan şerbeti süzgeç yardımı ile süzün, başka bir kaba aktarın ve 2-3 saat buzdolabında bekletin. Süre sonunda içkiniz içmeye hazırdır.

Afiyet olsun…

Yorum yapın