Merhaba sevgili arkadaşlar 🙂
Sizlere nefis bir pizza tarifim var. Eskisinden daha lezzetli. Bu pizzayı bir kez yediğinizde, tekrar tekrar yapmak isteyeceğinizden şüpheniz olmasın. Hemen tarife geçelim ;))
Bol Malzemeli Tepsi Pizza Tarifi için önce pizza hamuru hazırlanır.
Küçük bir kaba sıcak su ve şeker alınır ve şeker eritilir.
Şeker eriyince maya eklenip streçle kapatılıp 30 dakika bekletilir.Bu sürenin sonunda mayalanan sıvı bir kazıma kabına alınır ve un dışındaki diğer malzemeler dökülüp karıştırılır. Tahta kaşık.
Un azar azar ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır. Daha sonra toplanan hamur elle yoğrulur.
Hamurun üzeri de sedye ile kapatılarak 20 dakika dinlenmeye bırakılır.
BEBEK KAŞAĞI KULLANDIM VE ŞÖVALYE’Yİ BİLİYORUM ÇOK FAYDALI VE ELLERİM DİLİMİ DEMEZ AMA İSTİYORSANIZ ELLE DE DAVRANABİLİR.
Öte yandan, aletler kesilir ve işlenir.
Sos için domatesler rendelenir ve diğer sos malzemeleri karıştırılır.
Mayalanan ekmek tezgaha alınarak yemek tabağı büyüklüğünde hafif merdane ile yuvarlanır, 10 dakika mayalanmaya bırakılır.
Ve artık pizzamızı yapmaya devam edebiliriz ;))
İlk olarak fırın tepsimiz fırında ısıtılır ve sıcak tepsi fırından çıkarılır ve tereyağı yerleştirilir.
Ekmek, bir iğne ile hafifçe yuvarlanır ve bir tepsiye yerleştirilir.
Daha sonra çatalla bir çok yere batırılır ve bu çatalın çok kabarmaması için işlem yapılır.
Hazırlanan sos dökülür ve sos her tarafına yayılır.
Daha sonra küçük bir parça rendelenmiş kaşar sosu üzerine serpilir. Kesilen malzemeler dilediğiniz gibi yerleştirilir.
Son olarak, sosis oraya yerleştirilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Sürekli kontrol ederek pişirin, pizzanın piştiğini gördüğünüzde fırından çıkarın ve kalan kaşar peynirini üzerine dökün ve tekrar fırına verin. 4 dakikalık süre yeterlidir ve pizza fırından çıkarılır.
Fırından çıkan pizza 3 dakika bekletilir ve bol malzemeli Pizza Tepsisi kesilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN. ! :)))
Not:Sevgili, malzemeler için kullandığım ölçüyü yazdım ama lütfen fincanınızın ölçüsüne göre un ekleyin. Ele yapışmayan ve çok yumuşak bir hamur elde etmek için unu ve gözü değiştirebilirsiniz.
Benim gibi ince pizza seviyorsanız bu pizza tam size göre ;))
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]