Merhaba arkadaşlar sizlere kolay bir lahana tarifi vermek istiyorum.
Lahanayı Tek Tek Sarmadan Kolayca Sarın,
Suyun yarısını bir tencereye koyun ve kaynatın.
Sıcak suya tuz ekleyin ve lahanaları tek tek pişirin, 3-4 dakika kaynatmayın. Bu yeterli.
Daha sonra delikli kepçe yardımıyla çıkarıp soğumaya bırakın.
Bir kapta pirincin üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyin, soğanı yıkayıp kıyın ve elinizle karıştırın.
Çamuru çiğ içine koyuyoruz, böylesi daha lezzetli oluyor.
Pilav pişiricinin dibini yakmamak için lahananın siyah kısımlarını kesip altını kapatın.
Katlanmış yaprakların yarısı ile örtün.
Malzemeyi her yerine yayın ve filizleri içine yerleştirin ve bu şekilde kapatın.
Üzerine kalan küçük parçaları koyup, salçayı tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve çayı 1 bardak sıcak suyu bir kasede karıştırıp dökebilirsiniz.
Bir kase yerleştirin ve kaseyi kaplayacak şekilde kaynar su ekleyin.
Ocakta alın kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynattıktan sonra, suyu hazır olana kadar kısık ateşte pişirin.
Ardından ocağı kapatın.
1/2 saat dinlendirip uygun bir tabak yardımıyla çevirip pizza dilimleri halinde kesin.
Kolay Lahana Sarmaları tek tek sarmadan hazır.
Şimdi keyfini çıkarın.
👉Youtube.com/mutfagadair kanalından yöntemimi anlatan videoyu izleyebilirsiniz 🤗
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]