Kurabiye, çay ve kahvenin yanına çok yakışan bir atıştırmalıktır. Genellikle tatlı olarak tüketilen kurabiyelerin tadı kadar eskimemesi de önemlidir. Çünkü bir fırın tepsisinde ortalama 25-30 adet kurabiye hazırlanabilmektedir. Bu sayı bir günde tüketilemeyecek kadar fazladır. Bu nedenle çerezlerin uzun süre dayanması ve eskimemesi çok önemlidir.
Öte yandan sizlere sunacağımız tarifle hazırlayacağınız kurabiyeler bir hafta boyunca eskitmeden ilk günkü lezzetini koruyor. Afiyet olsun!
Eski kurabiye tarifi yok
Dersler
- 125 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 parça vanilya şekeri
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yumurta beyazı
- 5 su bardağı beyaz un
en iyi malzemeler
- şeker tuzu
yapılışı
İlk olarak 1 su bardağı su, yumurta akı, vanilya şekeri ve kabartma tozundan sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve 1 parmak eksik pudra şekerini bir karıştırma kabına alın. Ardından unu azar azar ilave edip yoğurun.
Bitmiş kurabiye hamurunu 20 dakika dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak şekil verin. Daha sonra şekere bulayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Cam kavanozda bir hafta saklayabilirsiniz.