Bisküvili pudingli kek

Sütlü Bisküvi Tarifi Malzemeler

tatlı için

  • 1 litre süt
  • 200 gram şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası

kek için

  • 1,5 paket petitbüro bisküvi

Sütlü bisküvili kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Önce tatlıyı hazırlıyoruz. Tencereye bir litre sütü dökün. Nişasta, şeker ve kakaoyu ekleyip el mikseri ile karıştırın.
  2. Malzemeler sütle karışınca ocağa alıp kaynamaya başlayana kadar karıştıralım.
  3. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 5-10 dakika kaynatmaya devam edelim. Yaklaşık 30 dakikada pişirildi.
  4. Brülörün altı kapatıldığında üstü artık kabul görmeyene kadar 5 dakika karıştırmaya devam edelim.
  5. 20 cm’lik bir payreks kullandım. Pirex’imin altına bir sıra petitbüro kurabiyesi koyalım. Üzerine sıcak şeker dökelim.
  6. Bisküvileri tekrar dizip pudingi tekrar dökelim.
  7. Puding bitene kadar bu şekilde devam edelim ve üzerine süt koyarak işleme devam edelim.
  8. Buzdolabında iki saat dinlenmeye bırakın. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Dekorasyon için hindistan cevizi kullandım. Ardından servise hazırdır. Afiyet olsun ☺️.

Fotoğraflı sütlü bisküvili kek tarifi

  • bisküvi ile
  • tatlı tarifi
  • makarna
  • kek tarifleri
  • tatlılar
  • puding tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Vişneli Yalancı Cheesecake

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın